måndag 17 mars 2014

Sience fiction

Sience fiction: utspelar sig oftast i en futuristisk miljö. Och teknologin är väldigt utvecklad. Det kan vara väldigt olika det kan vara som en dystopi och väldigt deprimerande men det behöver inte vara så.

Cyberpunk: Världen styrs av kriminella som tar över samhället för att göra revolt mot regeringen som inte bryr sig om sina medborgare. Oftast i cyberpunk så är man inte altid 100% människa man kan liksom vara hopkopplad med en dator. Cyberpunk förekommer oftast i misär.

Exempel på filmen Matrix: Filmen handlar om att nästan alla människor lever i en virtuell verklighet. Fast att hela världen är ett enda stort slagfält och ett krig pågår. Folk ligger nedsövda och får information inmatad i från en dator direkt in i hjärnan av vad det upplever i den virtuella verkligheten.

Terminator: Handlar om att datorer har utvecklats till att de tar över samhället och hela värden. Människor tas tillfånga och förslavas och blir skickade till stora fångläger. De folk som är fria som inte har blivit tillfångatagna skapar en egen armé som ska försöka förstöra huvud datorn. Men de måste vara försiktiga för olika sorters robot fordon är altid ute och letar efter folk. Huvud datorn bygger upp fabriker där den tillverkar robotar kallade Terminators de ser ut som människor men det är gjorda i metall och är flera gånger så smarta och starka än vanliga människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar